Gospel Covertajat on perustettu vuonna 2002. Yhtye on nimensä mukaisesti coveroinut vuosien saatossa monia tuttuja gospel-lauluja, virsiä, nuoren seurakunnan veisukirjan lauluja ja virsikirjojen lisävihkojen uusia lauluja. Yhtyeen taidokkaita sovituksia ja soitantaa on kuultu niin TV:ssä kuin monenlaisten kuorojen ja artistien yhteistyöprojekteissa. Yhtyeen tunnetuimpia covereita ovat Lapsuuden usko, Barabbaan laulu ja Kolmas aamu.

Gospel Covertajat julkaisee kuudennen albuminsa nimeltään Ihmeelliseen suojaan kätketyt maaliskuussa 2021. Levyllä kuullaan mm. jousiorkesteria ja lapsikuoroa. Levyn tiimoilta järjestetään 19.3. Kuopiossa ja 21.3. Jyväskylässä livestream -konsertit.

Yhtyeen laulaja Mikko Miettinen tunnetaan myös Semmareitten rivistä. Hän kommentoi yhtyeen uutta albumia:
– Materiaali on huolella ja pieteetillä sovitettua. Tämä toimintatapa meillä on ollut yhtenä lähtökohtana musiikissamme yhtyeen perustamisesta lähtien. Täyslaidallinen hyvää musiikkia siis luvassa.

Gospel Covertajissa esiintyy Mikko Miettinen (laulu, huilut, pillit ja puhaltimet), Hannes Asikainen (kitarat, laulu), Ilona Rimpilä (bassot, laulu)  ja Esko Turpeinen lyömäsoittimet, kitarat, laulu).