Ohjelmatoimisto Kristallin tarina

Muistan jo teinivuosina nauttineeni konserteista ja miettineeni, että tällaisessa maailmassa haluaisin olla mukana. Opiskelin kuvaussihteeriksi tv-alalle ja Yleisradion ja pienen tv-tuotantoyhtiön kautta nuoruusvuosien haave nousi harrastusten kautta uudelleen esille. Näinä aikoina Lasse Heikkilä sanoi minulle, että Suomeen pitäisi perustaa kristilliseen arvopohjaan perustuva ohjelmatoimisto. Silloin alkoi toden teolla päässäni muodostua haaveelleni raamit. Samaan aikaan kolme muutakin naista mietti ohjelmatoimiston perustamisesta ja vuonna 2006 Outi Huczkowski, Päivi Kallio ja Heini Haapaniemi perustivat Kristallin. Outi johti Kristallia ja vei visiota eteenpäin. Itse lähdin pari vuotta myöhemmin mukaan, jolloin Päivi ja Heini olivat jo lähteneet yrityksestä. Teimme Outin kanssa yhdessä vuosia töitä, ennenkun Outin tie vei muualle.

Vuosien varrella olemme Kristallissa tehneet keikkamyyntiä kymmenille artisteille ja tuottaneet isoja yksittäisiä konsertteja sekä kiertueita. Vuoteen 2012 asti Kristalli toimi musiikin lisäksi vahvasti myös esittävän taiteen parissa tuottaen kiertäviä musikaaleja, oopperaa ja teatteria. Alkuvuosina Kristalli pyöritti myös pientä teatterifestivaalia.

Ensimmäinen iso kirkkokiertue jonka tuotin, oli Exitin 25v-juhlakiertue vuonna 2012. Pekka Simojoen ja Higher Ground Vocalsin loppuunmyyty Nordic Praise konserttisalikiertue tehtiin vuonna 2015. Muita mieleenpainuvia kiertueita ovat Jaakko Löytyn, Pekka Simojoen ja Petri Laaksosen Gospel Gentlemen -kiertue, Tommy Hellstenin ja Tommi Kaleniuksen kirkkokiertue ja Jukka Leppilammen Tämä huone, tämä hetki – levynjulkaisukonsertti Savoyssa.

Olemme tehneet monien Suomen eturivin artistien kirkkokonsertteja, esimerkiksi Club For Fiven. Lisäksi yli kymmenen vuoden ajan yhteistyötä on tehty Warner Music Liven kanssa mm. Samuli Edelmannin kirkkokonserttien tiimoilta. Vuonna 2018 toimin Samuli Edelmannin 50v-juhlakiertueen kiertuemanagerina.

Koronavuosien jälkeen on upeaa taas tehdä isoja konsertteja ja kiertueita sekä suunnitella aivan uusia laajempia ja suurempia konsepteja. Eli uusia visioita on syntynyt ja tehdään kovasti töistä niiden eteen. Mielenkiintoista katsoa, mitä kaikkea uutta voimme olla rakentamassa tulevaisuudessa. 

Johanna Vauto
toimitusjohtaja
Ohjelmatoimisto Kristalli

Uusia visioita on syntynyt ja tehdään kovasti töistä niiden eteen. Mielenkiintoista katsoa, mitä kaikkea uutta voimme olla rakentamassa tulevaisuudessa.

Johanna Vauto

Vuonna 2008 aloin tekemään tätä haavetta työkseni. Musiikin kanssa työskentely vei mennessään. Paluuta ei enää ollut. Sydän tiesi tulleensa kotiin.

Johanna Vauto

Mitkä ovat yrityksemme arvot, visio ja missio?

Arvot

Toimintaamme ohjaavat kristilliset arvot. Kohtaamme ihmiset aidosti ja haluamme tehdä työtämme suurella sydämellä sekä muita arvostaen.

Visio

Kehitämme toimintaamme innovatiivisesti ja rohkeasti. Maailma muuttuu kokoajan ja siinä muutoksessa haluamme olla mukana.

Missio

Tuotamme laadukasta ja merkityksellistä sisältöä.