Kristallin 15-vuotisjuhlavuosi

Ohjelmatoimisto Kristallin 15-vuotisjuhlavuosi on jo hyvällä mallillaan käynnissä. Monenlaisia suunnitelmia on ollut miten vuotta juhlistaa, mutta koronan myötä ne ovat muuttuneet moneen kertaan. Paljon on vielä tälle vuodelle suunnitelmia, ja katse on jo kääntynyt syksyn kiertueisiin.

Viimeisen vuoden aikana olemme artistien kanssa laittaneet itsemme likoon ja siirtäneet toimintaa verkkoon. Muistan vieläkin sen viimevuotisen maaliskuun, kun lähes kaikki konsertit pyyhkiytyivät kalentereistamme yhdessä päivässä. Hetken piti hengitellä. Otimme yhteisen Zoomin artistien, muusikoiden ja teknikoiden kanssa ja mietimme yhdessä, miten toimintaa kehitämme. Syntyi idea tehdä livestream-konsertti ”Toivon säteitä” äitienpäiväksi 2020. Konserttiin myytiin 1500 lippua ja tuo kokemus antoi inspiraatiota kehittää lisää. Koronavuonna ollaan tehty livestriimejä, tallenteita, hybridi-konsertteja, muutettu asioita lennosta toiseksi, alettu myymään Zoom-keikkaa sekä tervehdyslauluja. Monenlaisia tunteita on vuoteen mahtunut epätoivosta aina mielettömään mahdollisuuteen kehittää toimintaa.

Uskomme suuriin mahdollisuuksiin tänään. Se vaatii, että uskallamme olla kokoajan muutoksissa mukana, käydä dialogia yhdessä sekä tutkailla omia mielenmallejamme.

Haluan kiittää ihania artistejamme, muusikoita, teknikoita, valmentajia ja kaikkia teitä, jotka vuodesta toiseen olette tulleet konsertteihin livenä ja viimeisimpänä verkon kautta. Lisäksi kiitos kaikille yhteistyökumppaneillemme, ilman teitä moni asia olisi jäänyt tekemättä. Koen olevani etuoikeutettu, että saan tehdä kaikkien teidän kanssa yhdessä hienoja elämyksiä vuodesta toiseen.

Johanna Vauto