Mika Nuorva julkaisi Exodus -musiikkivideon

Laulaja-lauluntekijä Mika Nuorvan Exodus-kappaleeseensa ohjaama
musiikkivideo kertoo selviytymisestä ja kohtaamisesta:

– Kun ihmisellä on hätä,
on autettava kyselemättä

Laulaja-lauluntekijä Mika Nuorvan perjantaina 1.10. julkaistavan musiikkivideon tapahtumapaikkana on perinteinen suomalainen kylätalo, mutta osalle tie sinne on ollut pitkä ja vaarallinen.

Pari vuotta sitten Nuorva kuuli eräältä vapaana toimittajana Irakissa toimineelta nuorelta naiselta hänen hurjasta matkastaan Euroopan läpi Suomeen. Kotimaansa hän joutui jättämään hengenvaarassa, ja matkalla kumivenekin upposi kahdesti. Silti jostain aina tuli vastaan tuntematon ihminen, joka tarjosi apuaan mitään kyselemättä.
– Tuntui kylmäävältä kun tajusin, että näitä tarinoita on oikeasti miljoonia sekä lähihistoriassamme, että valitettavasti myös tulevaisuudessa. Ja jokaisella niillä on ihmisen kasvot.

Nuorva mukaili tarinan vahvaksi lauluntekstiksi. Kappale sai nimekseen Exodus, ja se julkaistiin hiljattain Nuorvan neljännellä soololevyllä Tähtiportti.

Musiikkivideon Exodus-kappaleeseen Nuorva on tuottanut ja toteuttanut alusta loppuun itse.
– Tarvitaan yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia, vaikka eri kulttuurista tuleva ihminen voi aluksi tuntua pelottavalta. 
Idea videoon syntyi kappaletta äänittäessä, kun aloin vain nähdä kuvia. Olen ammatiltani valokuvaaja ja kokenut myös musiikin aina hyvin visuaalisesti. Nyt tuli tilaisuus kokeilla siipiä myös musavideon ohjaajana ja kuvaajana. Kuvaustilanteessa riitti tekemistä, kun itse piti samalla myös esiityä.

Videolla keikkayleisöä näyttelevällä Seppo Ojalalla ja Sahindalin perheellä on myös todellisuudessa vahva yhteinen tarinansa: Ojalan työskennellessä kirkkoherrana hän tarjosi perheelle ns. kirkkoturvapaikan ja auttoi saamaan oleskeluluvat, kun vaimoa ja tytärtä oltiin karkottamassa maasta perheenisän jo työskennellessä täällä yrittäjänä.
– Taistelimme yhdessä perheen yhdistämisen puolesta. Nyt minun perheeni on osa heidän perhettään ja he meidän, Ojala kertoo. 
– Meille oli hieno kokemus olla videolla mukana yhdessä Sepon kanssa. Se on ihmeellistä, että aluksi aivan tuntemattomasta ihmisestä voi tulla ystävä tai jopa osa omaa perhettä, jatkaa Pinar Sahindal. 

Exoduksen ensiesitysYouTubessa Humble House Recordsin kanavalla pe 1.10. klo 12
Linkki: https://youtu.be/uiujm7p0_gg
Lisätiedot ja haastattelut: Mika Nuorva 0400 346 439, mikanuorva@gmail.com