He eivät koskaan sydäntämme saa

Tuoreella musiikkivideolla kristityt artistit osoittavat tukensa Ukrainan avustustyön hyväksi

Pekka Simojoen kappale He eivät koskaan sydäntämme saa – musiikkivideo julkaistaan tunnettujen kristittyjen artistien tulkitsemana. Mukana ovat Simojoen lisäksi Jippu, Jari Levy, Outi Müller, Eve & Ossi, Gospel Helsinki ja Jakaranda.

Videolla kuullaan myös ote Ukrainassa kaikkien tuntemasta lasten iltalaulusta. Sen tulkitsee herkästi Suomessa asuvan ukrainalaisperheen 5-vuotias Solomia-tyttö. Videolla kannustetaan lahjoittamaan Ukrainassa tehtävään avustustyöhön Lähetysyhdistys Kylväjä kautta.

On upeaa, että suomalaiset ovat lähteneet niin vahvasti liikkeelle tukemaan ukrainalaisia. Auta Ukrainaa -keräyksemme on tuottanut hyvin, kun yksityiset ihmiset ja myös seurakunnat ovat lahjoittaneet. Ja nyt artistit antoivat omat talenttinsa näin koskettavalla tavalla käyttöön, Kylväjän apulaislähetysjohtaja Hanna Lindberg iloitsee.

Musiikkivideo haluaa myös herätellä kristittyjä elämään rohkeammin.

– Rauha ei ole vain sodan puuttumista. Dietrich Bonhoeffer sanoi, että pahinta ei ole pahojen pahuus vaan se, jos hyvät ovat hiljaa. Tämä on sellainen kristittyjen taistelulaulu, Pekka Simojoki kuvaa.

Pekka Simojoen lisäksi projektissa keskeinen monitoimimies oli Antti Vuori. Hän teki lauluun uuden sovituksen, vastasi musiikkivideosta ja musiikin tuotannosta.

Kylväjän työ Ukrainassa alkoi vuonna 2008. Kylväjä on ainoa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jolla on Ukrainassa omia työntekijöitä. Marja ja Risto Liedenpohja perheineen kotiutettiin Suomeen ennen Ukrainan sodan puhkeamista.

  1. maaliskuuta käynnistynyt Kylväjän Auta Ukrainaa -keräys on tuottanut lähes 60 000 euroa. Avustusvaroja on lähetetty kumppaneille Ukrainan Odessaan sekä pakolaisia vastaanottaneille kumppaneille Unkariin, Romaniaan, Puolaan ja Israeliin. Kylväjän pitkäaikaisten ja luotettavien kumppaneiden kautta hätäapu saadaan perille nopeasti.

– Näin lähelle tullut sota on järisyttänyt suomalaisia. Jospa se saisi herättää sydämiämme avautumaan laajemminkin ihmisten hädälle. Maailmassa on useita globaaleja konflikteja, Lindberg muistuttaa.

Tuotanto: Lähetysyhdistys Kylväjä ja Ohjelmatoimisto Kristalli.