Gospel Power ja Exit – Samalla lavalla 11.9.2022

Suomigospelin kaksi legendaa, Gospel Power ja Exit tekevät ainutlaatuisen yhteiskonsertin Lahden Sibeliustalossa. Yhtyeet nousevat samalle lavalle ensimmäistä kertaa historiansa aikana.

Gospel Power perustettiin vuonna 1980. Yhtye ponnahti julkisuuteen vuonna 1981 voittamalla ”parhaan yhtyeen tittelin” Tampereella pidetyssä Nuorison Taidetapahtumassa. Lasse Heikkilän johtama yhtye oli huipulla Pölyä! -levyn aikaan vuonna 1987. Gospel Power keikkaili kotimaan lisäksi myös Saksassa, Ruotsissa ja Hollannissa. Yhtye päätti uransa vuonna 1988 toteutetun suuren Suojatie-musikaalin jälkeen. Yhtyeen uudelleen kokoamista ei edes harkittu ennen vuotta 2015, vaikka pari kertaluonteista nostalgiaesiintymistä olikin toteutettu eri laulusolistien kanssa. Paluu toteutui parin vuoden harkinnan jälkeen syksyllä 2019, jolloin yhtye konsertoi Tampereen Tullikamarilla Ristirock Reloaded -tapahtumassa. Syksyllä 2022 yhtye tekee vielä muutaman konsertin, mutta Lahden konsertti on ainoa, missä myös Exit mukana.

Lasse Heikkilä kommentoi:

”80-luvulla fanitimme Exitin kanssa toisiamme, mutta koskaan ei ole soitettu yhteiskeikkaa, joten hienoa saada tällainen historiallinen hetki onnistumaan!”

Lavalla nähdään Lasse Heikkilä (kosketinsoittimet ja laulu), Kimmo Virtanen (laulu), Timo Taivalsalmi (basso ja taustalaulu), Petri Laarko (kitara), Esa Damski (rummut), Ari Isotalo(lyömäsoittimet) sekä Power Horns -puhallinsektio.

Konsertin toinen legenda Exit juhlistaa tänä vuonna 35-vuotista taivaltaan ja Lahden konsertti on merkityksellinen jo päivämääränsä vuoksi, koska Exit soitti ensimmäisen konserttinsa tasan 35 vuotta sitten, 11.9.1987. Exit on tehnyt jo reilusti yli tuhat konserttia ja Suomen lisäksi myös monissa Euroopan maissa. Exitin tunnetuimpia lauluja ovat Varjoista maan, Mitä rakkaus on?, Hymni ja Getsemane.

Pekka Simojoki kommentoi

– Kun Exitiä oltiin perustamassa 35 vuotta sitten, kuulimme huhuja uudesta kovasta tamperelaisbändistä. Niinpä me käytiin ihan varta vasten kuuntelemassa Gospel Powerin keikka, mikä osaltaan vaikutti siihen, millainen Exitistä tuli. Onhan tässä muutama vuosi mennyt, mutta onpa hienoa, että vihdoin saadaan pitää yhteinen keikka!

Exitin jäsenet ovat Pekka Simojoki (laulu), Matti Puttonen (laulu ja koskettimet), Timo Luoto (rummut), Jari Levy (laulu ja koskettimet), Make Perttilä (laulu ja kitara), Jarkko Jouppi (kitara) ja Timo Jouppi (basso).

Konsertin tuottaa Ohjelmatoimisto Kristalli.

Gospel Power ja Exit – Samalla lavalla
Lahti, Sibeliustalo
Su 11.9.2022
klo 17.00

Konsertin kesto 2 h 30 min väliajalla.
Liput ennakkoon: lippu.fi 34 € palkkioineen
Ovelta 35 €