Glow:n tarina

Viiden vuoden sisällä minulta on kysytty muutamiakin kertoja, että milloin Kristalli tekee areenakeikan Suomeen aikuisille. Ajatus on tuntunut ensin liian isolta ja olen hymyillyt vain. Kun Nokia Arenaa rakennettiin, taas yksi ihminen kyseli samaa. Lupasin kirjoittaa muistioon ja mietin, että ehkäpä joskus.

Lokakuussa 2022 minulle tuli mahdollisuus tavata Kalervo Kummolaa. Kahvikupin ääressä selvisi, että kummallakin oli sama ajatus toisistaan tietämättä Nokia Arenan suurkonsertista vuodelle 2024. Tästä saadun kipinän myötä Kristallin tiimi lähti työstämään projektia täysillä eteenpäin.

Mietimme kuukausia, mitä ollaan tekemässä. Alkoi löytyä suunta. Aikuisille suunnattu hengellisen musiikin kokoava tapahtuma uupuu Suomesta. Tästä puhuttu kymmenen vuotta muutaman ihmisen kanssa, mutta asia ei ole aiemmin edennyt. Mietimme kelle tehdään, mitä tehdään ja miten. Nimi tapahtumalle pyöri varmaan puoli vuotta, ennen kun Glow löytyi.

Halusimme myös kehittää Glow Gospel Awardsit, jotta voimme jakaa vuosittain erinäisiä palkintoja gospelissa. Kävin myös Norjassa ja Ruotsissa tapaamassa kollegoja ja saamassa inspiraatiota. Kirjoitimme monta kertaa ideaa ja ajatusta paperille ja aina se alkoi muokkautua enemmän ja enemmän siihen suuntaan, että keväällä 2023 päätimme alkaa edetä. Kesä meni etsiessä yhteistyötahoja ja alkusyksyllä 2023 alkoi konkretisoitumaan, että tämä taitaa edetä. Kyllä siinä itselläkin monenlaisia tuntemuksia ja paineita oli. Miten huikea tiimi ja ihmiset onkaan tekemässä tätä. Yksin en todellakaan tätä tee. Ammattilaisia ja sydämellään kymmenet mukana. Rukoillut olen paljon, että Jumala estä jos ei tarkoitus edetä. Mutta asiat ovat loksahtaneet eteenpäin. Koskaan ei tiedä, miten asiat menee. Mutta lepo ja rauha sydämessä lokakuun alussa Nokia Arenalla taas käydessä päätin, että uskallan. Kristallin hallitus piti vielä tapaamisen ja siitä projekti eteni.

Kiitos jokaiselle mukana olevalle ja rukoilijoille. Olemme rukoustiiminkin perustaneet taustalle. Tapahtumasta toivomme ehdottomasti jokavuotista. Mutta nyt alkaa eteneminen kohti elokuuta. Lippuja on myyty jo kohta parisen tuhatta. On tulossa bussimatkoja ja seurakunnat ostavat ryhmälippuja. En olisi ikinä voinut keksiä tällaista kokonaisuutta itse ja se onkin jotenkin upeeta huomata, että taas jostain tuli tapahtumaketju, joka johti asiasta toiseen ja tässä ihmeessä saa olla mukana.

Lämpimästi tervetuloa historian ensimmäiseen Glow:hun 24. elokuuta 2024 Nokia Arenalle.

Johanna Vauto
Glow:n tuottaja
Ohjelmatoimisto Kristalli
www.glowfestival.fi