Glow festival Tampereen Nokia Arenalla 24. elokuuta 2024

Suomalainen gospelmusiikki juhlii isommin kuin ikinä. Glow festival Tampereen Nokia Arenalla 24. elokuuta 2024.

Ripareilta tutut nuotiolaulut, vuosikymmenten elämäntyöt, yhteislaulukulttuuri ja valtakunnan menestykseen ponnahtaneet lauluntekijät. Muun muassa tätä kaikkea on ollut suomalainen gospel jo vuosikymmenien ajan. Lähes kaikki suomalaiset ovat laulaneet näiden muusikoiden lauluja niin kastejuhlasta rippikouluun kun häistä hautajaisiin. Tästä kaikesta on syntynyt Suomeen kokonainen oma kulttuuri.

Estradilla kuullaan kattaus kotimaisen gospelin merkittävimpiä lauluja kautta aikojen. Luvassa kolme häikäisevää yhteiskonserttia, kun gospelin huippuartistit tulkitsevat kappaleitaan yhdessä Lasse Sakaran huikean Glow-bändin kanssa. Osa yhtyeistä tullaan näkemään omalla kokoonpanollaan.

Artisteista mukana ovat Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Exit, Jukka Leppilampi, Petri Laaksonen, Lasse Heikkilä ja Gospel Power, Bass’n Helen, The Rain, Tera, Outi & Lee, Pro Fide, Jouko Mäki-Lohiluoma, Tommi Kalenius, Tomas Höglund, Jippu, HB ja Ida Elina. Pioneerisukupolven kanssa yhdessä Nokia Arenan lavalle nousevat ensi elokuussa myös liuta nuoremman sukupolven gospelartisteja mm. Eve & Ossi, Immanuel ja Maksetut Viulut. Glow:n huippubändiä vahvistaa Jepa Lambertin Sound of Mercy -kuoro.

Kansainvälisyyttä tapahtumaan tuo legendaarinen Petra (USA) 50-vuotis juhlakiertueellaan.

Glow lanseeraa Suomeen Glow Gospel Awards -palkinnot. Tapahtuma jakaa vuosittain hengellisen musiikin tekijöille, artisteille ja taustavaikuttajille palkintoja eri kategorioissa.

Ihmisten tarve yhteisöllisyyteen ei ole kadonnut. Hengellinen musiikki on kaikkina aikoina yhdistänyt, lohduttanut ja kantanut. Nyt jos koskaan sitä tarvitaan. Haluamme toteuttaa elinvoimaisen, tasokkaan ja tulevaisuuden uskoa luovan hengellisen musiikin suurtapahtuman Nokia Arenalle. Tavoitteenamme on tehdä tapahtumasta jokavuotinen ja ensimmäinen vuosi on kunnianosoitus kaikille, jotka elämäntyöllään ovat luoneet suomalaisen gospelmusiikin”, kertoo Ohjelmatoimisto Kristallin toimitusjohtaja Johanna Vauto.

Jukka Leppilampi kommentoi:
”Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tuoda tämä kulttuuri, keskeiset tekijät ja yleisö yhteen. Upeaa tehdä Glowta siitä identiteetistä ja musiikkiperinnöstä, jota kotimainen gospel on ollut synnyttämässä, kasvattamassa ja vahvistamassa”.

Tapahtuman tuottaa Ohjelmatoimisto Kristalli.

Lue lisää: glowfestival.fi
Liput: glowfestival.fi/liput/

Glow festival
Tampere, Nokia Arena, la 24.8.2024
Ovet auki klo 14.00
Ohjelma klo 15.00 – 23.00