Elämänpuu – Uudet psalmit sanoin ja sävelin -äänikirja näki päivänvalon

Psalmien kirja on yksi maailman vanhimmista ja rakastetuimmista laulukokoelmista. Psalmeissa rakastetaan, vihataan, kaivataan, pyydetään, kiitetään, iloitaan ja surraan tavoilla, jotka kouraisevat ihmisyyden syvimpiä kerroksia. Hiljattain ilmestynyt psalmien uusi suomennos sekä psalmien inspiroima uusi musiikki tekevät ikuisista psalmeista yhä ajankohtaisempia tänä keväänä.

Uusi testamentti ja Psalmit -kirjana

Suomen Pipliaseuran maaliskuussa digitaalisessa muodossa julkaistu uusi psalmikäännös hepreasta suomeksi on julkaistu nyt myös kirjana. Uusi testamentti ja Psalmitkokoaa samojen kansien väliin UT2020- ja Psalmit 2024 -käännökset. Kirja saapui painosta sen voi hankkia mm. osoitteesta www.pipliakauppa.fi.

– Vaikka uusi suomennos on räätälöity digikäyttöön, myös perinteinen kirja puolustaa yhä paikkaansa. Joillekin näytöltä lukeminen voi olla hankalaa, ja jotkut vuorottelevat mielellään kirjan ja näytön välillä, sanoo Pipliaseuran toiminnanjohtaja Petri Merenlahti.

Elämänpuu – Uudet psalmit sävelin ja sanoin

Toinen uunituore julkaisu on äänikirja Elämänpuu – Uudet psalmit sävelin ja sanoin. Äänikirja yhdistää uusia psalmilauluja ja Pipliaseuran uuden psalmikäännöksen psalmeja. Musiikki on syntynyt psalmien inspiroimana. Tommi Kaleniuksen säveltämät ja Jari Kekäleen sanoittamat Elämänpuu-levyn rukouksenomaiset laulut johdattavat hiljentymään ja kuuntelemaan. Uudet psalmitekstit lukee Krista Kosonen, psalmiluennan äänitys ja jälkituotanto on Sami Aspin. Elämänpuu – Uudet psalmit sävelin ja sanoin -äänikirjan musiikki on äänitetty, miksattu ja tuotettu Suomessa sekä Islannissa, tuottajana Matti Kallio. Äänikirja löytyy Storytel-, BookBeat- ja Nexstory-äänikirjapalveluista. Levyllä esiintyvää musiikkia löydät lisää muun muassa Spotify-palvelusta.

Digitaalista Psalmit2024 -käännöstä voi lukea ja kuunnella kokonaisuudessaan Raamattu.fi-verkkopalvelussa sekä Piplia-sovelluksessa. Äänikirja vaatii rekisteröitymisen, mutta molempien käyttö on veloituksetonta.

Lisätietoja ja yhteydenotot

Antti Siukonen, johtaja, seurakuntasuhteet, kustannustoiminta, ja digitaaliset palvelut
antti.siukonen@piplia.fi, puh. +35840 517 8010

Terhi Huovari, johtaja, viestintä ja varainhankinta | VT2028-käännöksen projektinjohto
terhi.huovari@piplia.fi, puh. +35840 546 9016

www.piplia.fi | www.raamattu.fi | www.pipliakauppa.fi

Elämänpuu – Uudet psalmit sävelin ja sanoin -äänikirjan musiikki on äänitetty, miksattu ja tuotettu Suomessa sekä Islannissa. Kappaleet on säveltänyt Tommi Kalenius ja sanoittanut Jari Kekäle. Tuottajana toimi Matti Kallio. Mukana kokonaisuudessa ovat Tommi Kalenius, Matti Kallio, Joonatan Rautio, Tanja Torvikoski, Teri Mantere, Joose Keskitalo, Senni Valtonen, Marian, Ásgeir Ásgeirsson, Liam Flanagan, Joose Keskitalo, Maija Kiiveri, Benny McCarthy sekä Svante Forsbäck. Psalmit 2024 -käännöksen luetut osuudet: lukijana Krista Kosonen, äänitys ja jälkituotanto Sami Asp. Äänikirjan on kustantanut Suomen Pipliaseura.

Psalmit 2024 -käännöksen hepreasta suomeksi ovat kääntäneet eksegetiikan asiantuntija TT, FM Kirsi Valkama, kieliasiantuntija TT Katja Seutu sekä muut Pipliaseuran asiantuntijat. Hankkeen johtoryhmässä ovat Petri Merenlahti, Terhi Huovari, Seppo Sipilä, Markku Kotila. Julkaisualustoista vastaa Antti Siukonen. Palautetta ovat antaneet tuhannet testilukijat sekä ekumeeninen ohjausryhmä, johon kuuluvat evankelisluterilaisesta kirkosta TT Jutta Jokiranta, TM Mika Aspinen ja TT Marko Marttila, ortodoksisesta kirkosta isä Hariton, katolisesta kirkosta TT Juho Sankamo, Suomen vapaakristillisestä neuvostosta ThM Esa Hyvönen sekä yliopistosta suomen kielen asiantuntijana prof. Hanna Lappalainen.

Uusi Testamentti ja Psalmit -kirja
ISBN 9789515775757 (kuvakansi Pallot)
ISBN 9789515775764 (kuvakansi Aallot)

Elämänpuu – Uudet psalmit sävelin ja sanoin
ISBN: 9789515775771

https://www.bookbeat.com/fi/book/elamanpuu-uudet-psalmit-savelin-ja-sanoin-1315772
https://www.storytel.com/fi/books/el%C3%A4m%C3%A4npuu-uudet-psalmit-s%C3%A4velin-ja-sanoin-7197045

Psalmit 2024 tekstinä ja äänikirjana
Piplia-sovellus tai www.raamattu.fi. Lataa Piplia-sovellus: Google Play tai Apple Store