Anna-Mari Kaskisen Laulaen matkaa tee -juhlakonsertti 3.9.2023

Vuoden 2022 Kirkon kulttuuripalkinnon saanut kirjailija, runoilija, sanoittaja Anna-Mari Kaskisen elämäntyötä juhlitaan Laulaen matkaa tee -juhlakonsertissa Helsingissä Kallion kirkossa 3. syyskuuta.

Konsertin aikana kuullaan ja lauletaan yhdessä Anna-Mari Kaskisen sanoittamia lauluja ja virsiä vuosikymmenten varrelta. Artistivieraina konsertissa kuullaan Pekka Simojokea, Petri Laaksosta ja Tommi Kaleniusta. Mukana on myös Tommi Niskala Kallion Kantaattikuoron kanssa sekä kanttori Anna-Liisa Haunio. Konsertin musiikista vastaa Make Perttilä band.

Kaskisen tekstit ovat uusien hengellisten laulujen ja virsien ydintä. Pelkästään virsikirjassa ja sen lisävihossa on yli 30 Kaskisen tekstiä. Monista, esimerkiksi virrestä 517 ”Herra kädelläsi”, on muodostunut rakkaita klassikkoja.

Kaskisen laulutekstejä löytyy lukuisista hengellisistä laulukirjoista, joita käytetään myös ekumeenisesti. Kaskisen Mukulamessu sekä hänen sanoittamansa Afrikkalainen gospelmessu ovat jättäneet pysyvän jäljen seurakunnissa tapahtuvaan toimintaan.

Anna-Mari Kaskinen on julkaissut myös runsaasti runoteoksia ja muita kirjoja. Erityisesti lapsille suunnatut kristilliset teokset ovat aina olleet lähellä Kaskisen sydäntä ja ne muodostavat yhden hänen taiteilijuutensa perusjalan laulujen ohella. Erityinen piirre hänen tuotannossaan onkin ihmisen koko elämänkaaren huomioiminen lämpimästi ja syvällisesti.

Pekka Simojoen ja Anna-Mari kaskisen suurimpia yhteistöitä ovat Afrikkalainen gospelmessu ja Liekit-musikaali. Pekka Simojoki kommentoi yhteistyötä Anna-Marin kanssa:

”Olen saanut ilon tehdä Anna-Marin kanssa töitä jo vuosikymmeniä. Hän on suomalaisen hengellisen musiikin ja kulttuurin Grand Old Lady. Hänen kynästään on lähtenyt aivan huikea määrä hienoja lauluja, runoja, messuja, näytelmiä ja kirjoja ja lisää syntyy! Nyt on aika juhlia ja kiittää Anna-Marista ja hänen työstään. Tule mukaan, minäkin tulen!

Petri Laaksonen muistelee vuosikymmenten yhteistyötä:

”Jouluna 1985 yhteistyömme alkoi laulusta Joulun tähti. Sen jälkeen lauluja onkin syntynyt satoja mm. Tuomasmessuun, Mukalamessuun, omille soololevyilleni sekä ”Hiljaisuuden lauluja” -projektiin.  Tästä kaikesta antoisasta yhteistyöstämme sinulle, Anna-Mari lämmin kiitos.”Olkoon ylläsi kirkas taivas, alla jalkojen vehreä maa. Saakoon Luojamme lempeä tuuli tänään sinua koskettaa – aina vain ja joka päivä!”

Konsertin kolmas artistivieras Tommi Kalenius kertoo:
”Olen aloittanut yhteistyön Anna-Marin kanssa vuoden 2004 tienoilla. Siitä saakka olemme tehneet arviolta toista sataa laulua, joista suurin osa on päätynyt Vivamon Raamattukylän musiikkinäytelmiin. Tunnetuin lauluista on kenties Kun joku on lähellä Jeesusta, joka palkittiin mm. Radio Dein paras gospelbiisi äänestyksessä yleisön suosikkina. Laulujamme on päätynyt erinäisiin laulu- ja nuottikirjoihin. Ollessani urani alkutaipaleella Anna-Mari oli tärkeä rohkaisija ja kehotti ystävällisesti jatkamaan lauluntekoa. Näin tein. Se on ollut hieno matka musiikkiin, ihmisyyteen, hengellisyyteen ja kokonaisvaltainen elämäntapa jota kutsumukseksi uskallan jo sanoa. Matkassa on ollut johdatusta ja laulut ovat antaneet suuntaa ja uskoa silloin kun ollut heikoilla.

Anna-Marin kiitokset:

”Minulla on ollut suuri ilo ja kunnia tehdä yhteistyötä myös gospelkonkareiden Jaakko Löytyn, Jukka Leppilammen, Jukka Salmisen ja Lasse Heikkilän kanssa. Viimeisimpänä projektina on kanttori Anna-Liisa Haunion kanssa syntyi korona-aikana 84 ”Voimalaulua”. Haluan lämpimästi kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitani ja laulujen ja kirjojen kustantajia vuosien varrelta. Erityinen kiitos Suomen Lähetysseura sekä Jan-Erik Lindqvistin luotsaama Finngospel. Kiitos kirjojeni pitkäaikainen kustantaja Kirjapaja ja kiitos Vivamo, jonka maisemissa on saatu esittää jo kymmeniä musiikkinäytelmiä Raamattukylän ja Lastenkylän merkeissä. Kiitos Tommi Niskala ja Kallion seurakunta. Kiitos Johanna Vauto ja ohjelmatoimisto Kristalli. Kiitos Timo Pekka ja perhe!”

Konsertin tuottaa Ohjelmatoimisto Kristalli yhteistyössä Kirjapajan kanssa.

Anna-Mari Kaskisen Laulaen matkaa tee -juhlakonsertti
Helsinki, Kallion kirkko, su 3.9.2023 klo 19.00.
Ohjelmat ovelta 20 €.