Anna-Mari Kaskisen ja Jipun yhteiset Sydämeni laulut -illat

Vuoden 2022 Kirkon kulttuuripalkinnon saava kirjailija sekä luterilaisen kulttuurin säätiön tunnustuspalkinnon saanut, runoilija, sanoittaja ja käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen ja vuoden 2022 kristillisen kirja-palkinnon saanut Jippu lähtevät yhteiskiertueelle. Illoissa vuorottelevat Kaskisen rakastetut tekstit ja Jipun esittämänä Anna-Mari Kaskisen sekä Jipun omat lauluja. Illoissa myös lauletaan yhdessä tuttuja lauluja ja virsiä. Säestäjänä on pianisti Benja Roth.

Anna-Mari Kaskinen ja Jippu tapasivat ensimmäisen kerran 30 vuotta sitten, kun ensimmäisiä Kaskisen Mukulamessuja vietettiin Hakunilan kirkossa Vantaalla. Jippu lauloi lasten lauluryhmässä. Myöhemmin kaksikon tiet kohtasivat korona-aikaan, kun Jippu oli laulamassa Anna-Marin Voimalauluja pyhään ja arkeen -laulukirjan julkaisukonsertissa. Jippu ehdotti yhteiskiertuetta.

Anna-Mari kommentoi:
– Ihailen Jipun upeaa ääntä ja hänen sielukkaita tulkintojaan. Ajatus yhteisistä lauluilloista tuntui innostavalta. Jo varhaisesta lapsuudesta alkaen laulut ja virret ovat rohkaisseet minua turvautumaan Jumalaan. Olemme kumpikin kulkeneet oman polkumme tähän päivään. Se polku on myös hengellinen tie. Kolmenkymmenen vuoden jälkeen ympyrä sulkeutuu, ja elämäntarinamme nivoutuvat yhteen laulujen ja virsien muodossa. Tervetuloa kuuntelemaan ja laulamaan yhdessä!

Jippu odottaa yhteisiä iltoja:
– Kuusivuotiaana lauloin Anna-Marin Mukulamessussa. Jo silloin ihastuin hänen lauluihinsa, joista osan osaan edelleen ulkoa. Kun tapasimme uudelleen korona-aikaan, Anna-Mari tuntui heti sukulais-sielulta ja olen iloinen, kun pääsen tekemään yhdessä työtä toisen taiteilijan kanssa, jakamaan ihmisille toivoa ja iloa.

Konsertit tuottaa Ohjelmatoimisto Kristalli.

Sydämeni laulut -illat syksyllä 2023
28.9. Seinäjoki, Lakeuden risti, klo 18. ohjelma 10 €
26.10. Turku, Mikaelinkirkko klo 19.00. ohjelma 20 €
9.11. Helsinki, Kulosaaren kirkko, klo 19.00, vapaa pääsy, vapaaehtoinen tuki Ukrainalle Kirkon ulkomaanavun kautta
16.11. Hämeenlinna, kirkko, klo 19.00, vapaa pääsy