Sinuun minä turvaan -kiertue

Sinuun minä turvaan

Sinuun minä turvaan -kiertue alkoi oikeastaan jo helmikuussa 2022. Venäjän hyökkäyksestä Ukrainaan oli kulunut vain muutamia päiviä, kun kuulin, että ukrainalainen rabbi oli kehottanut juutalaisia ja kristittyjä ympäri maailman lukemaan joka päivä Psalmin 31 ja rukoilemaan Ukrainan puolesta. Tuo yli 3000 vuotta vanha Daavidin Psalmi tuntui kuin tähän aikaan kirjoitetulta, ja haastoin kaikki Kesken-runojeni seuraajat mukaan rukoilemaan.

Luin kevään aikana Psalmia yhä uudelleen ja uudelleen ja löysin sen 24 jakeesta valtavasti turvaa. Tein Psalmista seitsemän Kesken-podcastia Spotifyihin, kirjoitin sen innoittamana monta uutta runoa (jotka päätyivät Sinuun minä turvaan -runokirjaan syksyllä 2022), ja kun uutiset kävivät yhä hullummiksi, tartuin vielä tiukemmin noihin Daavidin sanoihin. Sinuun minä turvaan -lauseesta, jolla Psalmi 31 alkaa, tuli minulle kuin ankkuri, jota heitin pois käsistäni löytääkseni turvan Jumalan kyljestä, joka ei horju, vaikka kaikki ympärillä keikkuu.

Syksyllä 2022 Ohjelmatoimisto Kristallin Johanna otti minuun yhteyttä ja kysyi, haluisinko lähteä kirkkokiertueelle yhdessä Even ja Ossin kanssa. Tiesin heti, mikä tulisi tämän kiertueen nimeksi.

Ja vaikka tunsinkin itseni pieneksi ja pelokkaaksi, tosi keskeneräiseksi runoilijaksi, tuo kolmen sanan rukous nousi sydämestäni: Sinuun minä turvaan. Sen varaan saatoin laskea kaiken.

Sen varaan sinäkin voit tänään laskea kaiken.

Elina

Sinuun minä turvaan
niin kuin aalto turvaa rantaan
niin kuin syliin joka oottaa
kotiin palaavaa

Sinuun minä turvaan
niin kuin päivä turvaa iltaan
niin kuin mailleen laskee valon
vailla huomistaan

Sinuun minä turvaan
niin kuin pilvet taivaan rantaan
niin kuin tuuli joka lepää
vailla huoliaan

Sinuun minä turvaan
niin kuin heikko turvaa vahvaan
niin kuin pieni joka nojaa
paljon suurempaan

Sinuun mä turvaan, sinuun mä vain
sinuun mä luotan, nyt ja ain
sinuun mä turvaan, sinuun mä vain
sinuun mä luotan nyt ja ain